Sanningen om Katynmassakern
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

ON-lägren utanför Smolensk med polska krigsfångar

Gå ner

ON-lägren utanför Smolensk med polska krigsfångar Empty ON-lägren utanför Smolensk med polska krigsfångar

Inlägg  mythcracker i tor maj 29, 2008 12:05 pm

Detta forum har kommit till för att belysa det komplicerade faktaläget som råder kring Katynmassakern. Fram tills nu har den "officiella versionen" fått råda. I april 1990 erkände Gorbatjov/TASS att det var NKVD:s verk. I oktober 1992 dök "officiella dokument" som sades bevisa sovjetisk skuld...

Numera har otaliga bevis, vittnesmål och framförallt dokument dykt upp som tyder på en helt eller åtminstone delvis annan bild av denna händelse. Bland annat har ryska historiker funnit dokument i juni 2004 som bevisar att de omtalade ON-lägren (1-ON, 2-ON och 3-ON) utanför Smolensk fanns i verkligheten och var i bruk ända fram till juli 1941. I dessa läger fanns omkring 8000 polska krigsfångar, som hade funnits där sedan våren 1940. Det var nämligen våren 1940 som lägren i Kozelsk, Starobelsk och Ostasjkov tömdes på dess invånare.

Beteckningen "ON-lägren" står för "lagerja osobogo naznatjenija", vilket betyder "läger för särskilda ändamål". Dessa läger tillhörde Vjazemlag som hade 11-12 ON-läger. Nummer 1-3 var hemliga av någon anledning.

Om de polska krigsfångarna levde i juli 1941 så betyder det att den "officiella versionen" har farit med rena lögner genom att publicera förfalskade dokument med "avrättningsorder" från Politbyrån från den 5 mars 1940. Dessa dokument innehåller (oberoende hur det nu går med ON-lägren) över 50 tecken på förfalskning. Enligt ryska federationens rättpraxis räcker det med 7 stycken tecken på förfalskning för att ett dokument skall anses vara oäkta.

Mythcracker
"Sanningen är alltid objektiv"
http://katynmassakern.runhost.net/
mythcracker
mythcracker
Admin

Antal inlägg : 6
Registreringsdatum : 08-05-29

http://russianhistory.orgfree.com/katynmassakern/

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet